Gündem

GÜNDEM



Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır ve bunun için izlenmesi gereken yol.


Hükümetin titizlikle üzerinde durduğu ve resmi gazetede yayınlanan  kentsel dönüşüm kanununda deprem dayanımı olmayan,çürük veya kullanım süresini tamamladığına kanaat getirdiğiniz evinizi kentsel dönüşüm kredisi kullanarak yenilemek için T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ve anlaşmalı olan  Akbank,Ziraat Bankası,Denizbank ve İş Bankası gibi bankalardan sizden istenen şartları yerine getirmeniz şartıyla faydalanabilirsiniz..Bunun için kentsel dönüşüm kredisi kullanacağınız bankayı tespit etmeli ve bankanın sise gösterdiği yolu takip etmeniz gerekecektir
Kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Devlet destekli konut kredisi kullanabilmeniz için binanızın ömrünü tamamlamış olması ve teknik olarak testlerini yaptırarak depreme dayanıksız olduğunu raporlar ile belgelemeniz gerekmektedir.
Bunun için deprem açısından riskli olan binaların,bina sahibi ve kiracısı devletten faiz desteği ve geri ödemesiz kira yardımı alabilmesi için  T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara müracaat edilerek Riskli Yapı veya Riskli Yapı tüzüğüne uygundur ibaresinin yer aldığı uygunluk raporu hazırlattırılır ve bakanlığın onayına sunulur.Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacak dosya içerisinde olması gerenler aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.Ancak yazımın başında belirttiğim gibi bu yolları izlerken kredi kullanacağınız bankadan yardım almanızda fayda olacaktır.  

  • Kentsel dönüşüm 6183 sayılı yasa dahilinde kira yardımı alabilmeniz için doldurmanız gereken kira yardım başvuru dilekçe olmalı.Bu dilekçeye bakanlığın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
  • Kentsel dönüşüm kredisi alabilmeniz için başvuru yapmanız gereken dilekçe örneği ( DOC formatında ) için bakanlık veya kosgeb sitelerini ziyaret edebilirsiniz.
Gönderilmesi gereken dilekçeye EK gerekli evraklar
  • Binanın tapu belgesi fotokopisi ve güncel tapu takyidat belgesi
  • Kentsel dönüşüm uygulanacak Yapı için ARAAD.net alınacak inceleme raporu
  • Bina için emlak vergisi bildirimi.
  • Bakanlığın teknik eğitimine katılım belgesi sureti.
  • Jeoloji – Jeofizik mühendislerinin oda kaydı ve 5 yıllık tecrübelerini gösteren belge ( Bu belge zemin etüt yani deprem dayanıklığı raporu hazırlanabilmesi için gereklidir. )
Yukarıda istenilen belgelerin tümüne bakanlığın internet sitesinden ulaşarak dosyanızı hazırlayabilirsiniz.

About Gezmeliyim

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.